MENU
Menu

Lezingen

Je kunt mij ook vragen om een lezing te verzorgen. Ik geniet ervan om mijn kennis, inzichten en tips te delen met anderen vanaf een podium.

Mijn lezingen hebben diverse thema’s:

  • Mijn levensverhaal
  • Ontwikkelingsvoorsprong en Hoogbegaafdheid binnen de kinderopvang of het onderwijs
  • De invloed van de eerste 1000 dagen van je leven op de rest van je leven
  • Zie jij mij? Hoe kunnen we kijken naar kinderen i.pv. naar het systeem?

Natuurlijk is het ook mogelijk om eigen onderwerpen aan te dragen, zodat ik een lezing op maat kan verzorgen speciaal voor jullie.

 

Mijn levensverhaal

Van een meisje dat opgegroeid is in een klein dorp naar een echte ondernemer. Tijdens deze lezing neem ik je mee op reis door mijn geschiedenis. Tijdens deze lezing ga je op zoek naar de signalen en kansen die ik deel, zodat je met een andere blik de volgende dag naar de kinderen gaat kijken.

Hoogbegaafdheid: Een belemmering of een kans?

Vanaf de geboorte geven deze kinderen al signalen af. Alleen is er vaak weerstand en ongeloof vanuit de omgeving. “Het was vast een stuiptrekking, dat eerste lachje.” Als deze ouders vervolgens bij jou in de kinderopvang komen of bij jou op school, dan delen ze het meestal al niet meer of het kind heeft zich al zo aangepast, dat je het niet meer ziet. Hoe zie je deze kinderen en de ouders? Welke kansen geven deze kinderen?

Na deze lezing ga je naar huis met genoeg handvatten om met een nieuwe en frisse blik naar deze kinderen te kijken!

De invloed van de eerste 1000 dagen

De eerste dag begint al bij de bevruchting. Vanaf dat moment ervaart het kind dan ook al van alles, begint het geheugen en dat heeft invloed op de rest van zijn leven. Wat komt er allemaal tevoorschijn en hoe kun je het kind verder helpen? Ook de bevalling van het kind zelf geeft al vele handvatten.

Daarnaast deel ik mijn eerste 1000 dagen. Ook mijn geboorteverhaal heeft diverse strubbelingen gekend, waar je veel uit kunt halen.

Na deze lezing ga je naar huis met genoeg handvatten om met een nieuwe en frisse blik naar je eigen geboorteverhaal te kijken en om naar de kinderen in jouw groep te kijken!

Zie jij mij?

Ik zie het complete kind en niet het hokje of het systeem. Zie jij ook alle kinderen en heb jij genoeg handvatten om iedereen te kunnen zien?

Na deze lezing ga je naar huis met nieuwe inzichten en kun je aan de slag om alle kinderen écht te kunnen zien.

Voor meer informatie over mijn lezingen en mijn beschikbaarheid kun je contact opnemen met mij.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design